Visserijsieraden

 

Wie kent ze niet. De typische creolen oftewel oorbellen, welke van vroeger uit al door de vissers werden gedragen. Al weer zo'n 45 jaar terug zijn we bij Kaptijn Juweliers weer begonnen dit stukje geschiedenis nieuw leven in te blazen. Met als resultaat een schitterende collectie nautische sieraden

Iedereen kent natuurlijk de verhalen waarom de vissers vroeger bijvoorbeeld deze oorringen droegen. Of het nou was ter identificatie als een omgekomen visser op een vreemd strand aanspoelde óf dat het goud van de oorring gebruikt werd om een eventuele begrafenis van te betalen, het blijven spannende verhalen uit een ver verleden.

De oorringen en hangers hebben natuurlijk inmiddels een grote transformatie ondergaan, maar uiteraard zijn het nog steeds prachtige overwegend handgemaakte sieraden uit ons eigen atelier waar onze goudsmeden deze met zorg ontwerpen en vervaardigen. Wat je ook zoekt, niets is te gek, of je nou een kotter, anker, visje, je beroep of een naam van een geliefde in de oorbel wilt laten maken. Geen probleem in onze goudsmederij.

Vanuit zo'n beetje alle Nederlandse vissersplaatsen, zoals bijvoorbeeld Arnemuiden, Yerseke, Zoutkamp, Katwijk en Scheveningen weet men de weg naar Urk te vinden voor deze unieke sieraden.

Uiteraard hebben we ook altijd wel een ruime voorraad  kotteroorbellen en kotterhangers  op voorraad.