Bedels

De geschiedenis van de bedelarmband

Bedelarmbanden zijn populairder dan ooit. Niet alleen als modeaccessoire, maar ook als symbool. Al in de stenen tijdperk droegen men armbanden. Eerst van botten, stenen, plantaardige vezels en hout. Maar al snel kwam daar koper en brons bij. In het Oude Egypte was er veel vraag naar een meer gedetailleerde afwerking. De bedelarmband was geboren! De bedels waren niet alleen mooi, maar droegen ook vaak een religieuze betekenis...

Symbolische betekenis

Door de jaren heen zijn bedels voor verschillende doeleinden gebruikt. Farao’s hadden ze nodig om geïdentificeerd te worden in het hiernamaals. De Romeinse christenen gebruikten ze om gelijkgestemden te vinden in hun verboden geloof. En de soldaten in WOII verzamelden ze als souvenirs voor hun geliefden. Langzaamaan verdween het religieuze aspect en werd het een stuk persoonlijker. Tegenwoordig worden ze vaak verzameld tijdens belangrijke gebeurtenissen. Bijvoorbeeld bij een huwelijk of de geboorte van een kind.

Hoewel ze vandaag de dag vooral voor de sier worden gedragen, kunnen bedels ook nu een speciale betekenis hebben. Dit kan persoonlijk zijn. Maar er zijn ook merken - zoals Trollbeads - die al hun bedels een symbolische betekenis meegeven. Lees hiervoor onze productbeschrijvingen.

De bedeltjes van Kaptijn Online

Op zoek naar bedels van de mooiste A-merken? Bij Kaptijn Online helpen wij u graag verder! Van ByBiehl tot Zinzi. Wij hebben het voor u in huis. Met ruim 40 jaar ervaring in het vak kennen wij de waarde van een goede service. Profiteer daarom van mooie kortingen en onze gratis inpakservice. En bestelt u voor meer dan €50,-? Dan is de verzending helemaal gratis! Heeft u nog geen armband voor uw bedels? Bekijk dan ons aanbod van , Endless, Pandora en vele andere merken.

Bestel nu uw bedels

Leuk om te kopen. En nog leuker om te krijgen! Bij Kaptijn Online vindt u bedeltjes van grote merken, zoals: Pandora, Endless en Trollbeads. Bestel ze vandaag nog in onze webshop. Of bezoek één van onze filialen in Emmeloord, Urk, Nunspeet en Kampen. Heeft u vragen? Bezoek dan onze klantenservice of bel naar 085-4872128. Kaptijn Online: al meer dan 40 jaar uw vertrouwde adres voor bedels!